Levenslang wonen in Residentie Kerselaargoed

6,5 jaar nadat het doek viel over het Schierveldeschooltje, herleeft de site in de Schierveldestraat. Verstraetebouw heeft het oude schoolgebouw gesloopt en er Residentie Kerselaargoed gerealiseerd, goed voor acht flats met alle mogelijke dienstverlening.

Eind juni 2012 ging de poort van het Schierveldeschooltje na veertig jaar dicht. De veiligheid van de dertig leerlingen kon niet meer gegarandeerd worden en de investeringen aan het gebouw waren voor Scholengroep Arkorum te groot. "Het gebouwtje was niet meer van deze tijd", zegt Francis Verstraete van Verstraetebouw, die andere mogelijkheden voor de site zag. "Pal aan het rustgevende park Kerselaargoed, naast het dienstencentrum, in een rustige, maar open wijk en vlakbij het stadscentrum. We sloten een erfpacht met de dekenij, die eigenaar is van de grond."

In 2017 werd het leegstaande schooltje gesloopt en startte de bouw van Residentie Kerselaargoed. Die is nu klaar en de eerste bewoners kunnen er vanaf 1 maart intrekken. "We hebben acht appartementen gebouwd. Eén van 112 vierkante meter met twee slaapkamers, de andere zijn 83 vierkante meter met één slaapkamer, maar met de mogelijkheid om een tweede te creëren. Alle appartementen hebben ruime terrassen, afgewerkte keukens, een afzonderlijk toilet, een berging en een eigen parkeerplaats."

Levenslang wonen

Het Kerselaargoed lijkt op het eerste zicht een traditionele residentie. "De appartementen kunnen dienen als assistentieflat, maar de bewoners kiezen zelf van welke diensten ze gebruik willen maken. Zo kunnen ze levenslang blijven. We spelen in op de drie grote pijnpunten waarmee mensen op leeftijd geconfronteerd worden: gezondheid, eenzaamheid en mobiliteit. Zo zijn alle appartementen uitgerust met een oproepsysteem dat gekoppeld is aan het Binnenhof (de vroegere Regenboog in de Sint-Michielsstraat, een complex van 54 assistentieflats, nvdr). Dat staat in voor woonassistentie, permanentie, apotheekdienst, administratieve hulp, ... Zorgbedrijf Roeselare verzorgt de nachtpermanentie en de verpleging indien nodig. Dichtste buur is bovendien dienstencentrum Schiervelde, waar de toekomstige bewoners terecht kunnen voor een warme maaltijd of een gezellige kaartnamiddag. Eenzaam thuis blijven op een steenworp van het dienstencentrum hoeft dus niet, desnoods halen we de bewoners op om mee aan te schuiven aan een kaart- of
bingotafel", besluit Francis.

De acht appartementen kunnen enkel gehuurd worden en kosten 37,5 euro per dag.

Meer artikels

Levenslang Wonen In Residentie Kerselaargoed - Artikel - Kerselaargoed

Wonen in alle comfort

De appartementen zijn ruim en comfortabel, hebben brede deuren en zijn rolstoeltoegankelijk tot...
Levenslang Wonen In Residentie Kerselaargoed - Artikel - Kerselaargoed

De troeven van Kerselaargoed

Kerselaargoed staat voor kleinschalig wonen met een hedendaagse architectuur, midden in het...
Levenslang Wonen In Residentie Kerselaargoed - Artikel - Kerselaargoed

Alles dichtbij

Bij Kerselaargoed is er veel in de buurt: - de bakker om de hoek - een petanquebaan op de...
Levenslang Wonen In Residentie Kerselaargoed - Artikel - Kerselaargoed

Assistentiewoningen als persoonlijke diversificatie

Met zorgwoningen in het centrum van Roeselare toont Francis Verstraete een bijzonder...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!