Assistentiewoningen als persoonlijke diversificatie

Met zorgwoningen in het centrum van Roeselare toont Francis Verstraete een bijzonder ondernemersidealisme. Hij is de initiatiefnemer van Binnenhof Roeselare. Die wil met serviceflats een antwoord bieden op de wijzigende woonnoden van de moderne bejaarden.

Het Binnenhofproject is bijzonder omdat de bouwheer zich ook heeft geëngageerd om de uitbating te organiseren. In de meeste rusthuizen of zorgwoningprojecten bouwt een aannemer voor een opdrachtgever - bijvoorbeeld een OCMW - en daar blijft het bij. "Een serviceflatgebouw op een goede locatie is eigenlijk als een pizzabodem", zegt Verstraete. "De beschikbare zorg en diensten zijn de garnituur. Het is daarvoor dat mensen voor een project kiezen."

Binnenhof biedt een dag- en nachtpermanentie samen met thuisverpleging Stefaan Godderis, maar ook een boodschappendienst, een klusjesdienst, een apotheekdienst, een kapperszaak, enzovoort. "Dat we de extra diensten zelf organiseren, is geruststellend voor de bewoners omdat ze dan weten wie die diensten verzorgt. Mijn vrouw An Van Hemeldonck coördineert ze." 

Een eigenzinnige projectontwikkelaar maakt nog geen filantroop. De niche van bejaardenwoningen kan een grote markt worden. Daarom zijn er de jongste tijd wel meer bouwondernemers en projectontwikkelaars die zich proberen te profileren in die markt. En dat beseft Francis Verstraete goed. "Er is een markt voor de bejaardenwoningen. Elk jaar stijgt de gemiddelde levensduur met vier maanden. Die verouderende bevolking wil en mag niet naar een rusthuis. Een appartement is een alternatief, maar eigenlijk is dat vaak duurder dan wat wij bieden. Wij bieden een nieuwe vorm van aangepast wonen, zonder de rusthuisconstructie. Dat biedt de bewoners vrijheid en comfort.

Meer artikels

Assistentiewoningen Als Persoonlijke Diversificatie - Artikel - Kerselaargoed

Wonen in alle comfort

De appartementen zijn ruim en comfortabel, hebben brede deuren en zijn rolstoeltoegankelijk tot...
Assistentiewoningen Als Persoonlijke Diversificatie - Artikel - Kerselaargoed

De troeven van Kerselaargoed

Kerselaargoed staat voor kleinschalig wonen met een hedendaagse architectuur, midden in het...
Assistentiewoningen Als Persoonlijke Diversificatie - Artikel - Kerselaargoed

Alles dichtbij

Bij Kerselaargoed is er veel in de buurt: - de bakker om de hoek - een petanquebaan op de...
Assistentiewoningen Als Persoonlijke Diversificatie - Artikel - Kerselaargoed

Levenslang wonen in Residentie Kerselaargoed

6,5 jaar nadat het doek viel over het Schierveldeschooltje, herleeft de site in de...

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!